Ankara’da Malatya Zirvesi

[slideshow]

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak 24.06.08  tarihinde Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesislerinde Malatya Valimiz H.İbrahim Daşöz, İçişleri Bakanlığı Eski Müsteşarımız Galip Demirel, Milletvekillerimiz; Mehmet Şahin, Mevlüt Aslanoğlu, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Ankara’dan, İstanbul’dan  Malatyalı Bürokrat ve iş adamlarımızın katılımıyla dernek olarak geliştirdiğimiz projelerimizin tanıtım toplantısını gerçekleştirdik.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak geliştirdiğimiz projelerimiz;

I.”Malatya Tanıtım Günleri” adı altında ilki Mart 2009 da Ankara AKM de, ikincisi İstanbul da gerçekleştireceğimiz fuar organizasyonlarıyla Malatya kültürünün, tarımının, ticaretinin tanıtımı etkin bir şekilde yapılacaktır. Malatya ilçe belediyelerinin ve kaymakamlıklarının, Ankara, İstanbul ve Malatya da ki is adamlarımızın da yoğun katılımıyla gerçekleştireceğimiz fuar organizasyonlarımız 4 gün ( Perşembe-Pazar) sürecektir.

i.Fuar organizasyonundan elde edilen gelirler ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ve Malatya Eğitim  Vakfı burs fonuna aktarılacak olup, üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla kullanılacaktır.

ii.Organizasyon aşamasında Malatya Valiliği, Malatya Eğitim Vakfı ve ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği etkin rol alacaktır.

iii.Organizasyon sorumluluğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneğine aittir.

II.İkinci olarak Malatya da bir Teknopark ya da Agropark kurulması ile ilgili olarak ODTÜ Teknopark A.Ş Genel Müdür Asistanı İlknur İlkyazgül  ve Geosys Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Özgehan Özen ‘in etkili sunumları katılımcılara aktarılmıştır. Konu ile ilgili olarak katılımcılar ve uzman kişiler arasında soru-cevaplı bir diyalog geçmiş olup, Malatya ya böyle bir oluşum kazanılması anlamında ilk adım atılmıştır.

İlk projemiz “Malatya Günleri” fuar organizasyonu ile Malatya’nın Tanıtımı etkin bir şekilde yapılacak olup, ikinci projemiz olan Agropark ya da Teknopark projesi ile de Malatya’nın Dünya Üzerinde bir odak noktası haline gelebilmesi sağlanacaktır.

Geceye katılım da davetli sayısını sınırlı sayıda tutmamızdaki amaç tüm katılımcılarımızın konu ile ilgili görüşlerini elverişli bir şekilde alabilmektir. Benzer toplantıları Ankara ve İstanbul da bulunan ilçe derneklerimiz, iş adamlarımız ve bu gecede görüşlerini alamadığımız değerli Malatyalı bürokratlarımızla tekrarlayacağız.

Geceye katılamayan Devlet Eski Bakanımız İstanbul Milletvekilimiz  Güldal Akşit ve eşi TBMM Başkanlığı Başmüşaviri  Haluk Akşit, İzmir Milletvekilimiz Prof.Dr. Nükhet Hotar Göksel, Malatya Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanımız Cemal Akın, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başklanımız Aziz Yenay, Eminönü Belediye Başkanımız Nevzat Er  göndermiş oldukları telgraf ve fakslarla mazeretlerini bildirmiş, aramızda olamadıklarından dolayı üzgün olduklarını belirtmişler ve başarı dileklerini iletmişlerdir.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir