Basın Açıklaması

ODTÜLÜ MALATYALILAR DERNEĞİ

BASIN DUYURUSU

Malatya, 19 Temmuz 2008

Malatya İlinin tanıtımı, kentin yaşam seviyesinin iyileştirilmesi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması amacını paylaşmış olan ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ve Malatya Eğitim Vakfı, Malatya Valiliğinin himayesinde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri ile sırası ile Ekim 2008’de Ankara’da ve Mayıs 2009’da İstanbul’da düzenlenecek olan Malatya Günleri adlı Fuar etkinliklerinde işbirliği yapmaya karar vermişler ve bu çerçevede 19 Temmuz 2008 tarihinde “İşbirliği Protokolü” imzalamışlardır.

Bu kapsamda:

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ve Malatya Eğitim Vakfı, Malatya Günleri Etkiniklerinin, planlanması, düzenlenmesi, katılımcıların belirlenmesi, reklam ve ilan yolu ile duyurulması konularında işbirliği içerisinde çalışmalarına başlamışlardır.

Malatya Valimiz Sayın Halil İbrahim DAŞÖZ, etkinlik çalışmalarımızı himayelerinde sürdürmemize olanak sağlamışlardır. Ayrıca, Sayın Galip Demirel,Tarım İl Müdürü Sayın Ahmet Güldal, Basın İl Müdürü İbrahim Halil Kılıç etkinlik fikrinin oluşmasından, planlanmasına kadar tüm süreçlerde derneğimizi yalnız bırakmamışlardır. Süreç içerisinde de sağlayacakları destek için kendilerine Derneğimiz ve kentimiz Malatya adına şükranlarımızı sunarız.

İlk genel kurul toplantısını, 6 Temmüz 2008 tarihinde gerçekleştirerek yönetim organlarını oluşturan derneğimizin tüm üyeleri “Malatya Günleri Etkinliği” çalışmalarına katkı ve destek sağlamaktadırlar.

Henüz çok yeni olan ve maddi varlığı bulunmayan derneğimize, ilk bağış üyemiz olan Malatyalı Bilişim Sektörü girişimci Sayın Yenal GÖĞEBAKAN tarafından, şirketi Cybersoft Enformasyon Teknolojileri Ltd. Şti. adına yapılmıştır. Çalışmalarımıza başlama desteği sağlayan bu katkı için kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.

Derneğimiz Malatya’lı ODTÜ öğrenci, akademisyen ve mezunlarından oluşmaktadır.

Malatya Günleri Etkinlikleri’ne paralel olarak, Malatya İli’nin tarımsal potansiyelini de gözönüne alan derneğimiz, ilimize bir AgroPark (Tarımsal Teknoloji Geliştirme Bölgesi) kurulması konusunda da ciddi çalışmalar yürütmektedir. İzleyen dönemde bu konuyla ilgili çalışma ve projelerimizin duyuruları yapılacaktır.

Derneğimiz tüzüğünde yer alan, ODTÜLÜ Malatyalı öğrencilere eğitimleri boyunca destek olmak, Malatyalı öğrencilerimizin ODTÜ’ye kazandırılmasını sağlamak hedefleri doğrultusunda da çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu doğrultuda, tüm hemşerilerimizin katkı ve desteklerini talep ediyoruz.

Tarımsal üretim potansiyeli yüksek olan Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacak, tarımsal geliştirme modelleri üzerinde çalışılması gerekmektedir. Malatya, mevsimsel tarımsal üretimleri ve Kayısı üretim, işleme kapasitesi açısından önemli bir ekonomik değere sahiptir. Kentimizin kazanımları, Türk Ulusu’nun ve Ülkemizin kazancı olacaktır. Bu ilke doğrultusunda, Malatyalı olsun olmasın tüm işadamlarımızın, bilim insanlarımızın, bürokratlarımızın ve siyasetçilerimizin destek olcağına inanıyoruz.

Çalışmalarımıza destek olmak, Malatya İline katkı sağlamak amacıyla, tüm firma ve kuruluşlarımızı etkinliklerimizde yer almaya ve çalışmalarımıza destek sağlamaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara’da ilki yapılacak olan etkinliğimizle, Malatya İlinin tanıtımı, üretim potansiyelinin ve ekonomik değerinin anlatılması açısından büyük bir adım atmış olacağız. Bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayacak olan Malatya Valiliği, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Malatya Eğitim Vakfı başta olmak üzere, katılım sağlayacak olan tüm hemşerilerimize şimdiden şükranlarımızı sunarız.

Protokol metnine, PROTOKOL linkinden ulaşabilirsiniz.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Adına

Başkan Ali Çelik

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir