ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Kuruldu!

[slideshow]

ODTULU Malatyalılar Derneği Kuruluş Gecesi Ankara da gerçekleşti.

26 Şubat 2008 Salı Aksamı Ankara ODTU Mezunlar Derneği Vişnelik tesislerinde ODTULU Malatyalılar Derneğimizin kuruluş gecesi yapıldı.

ODTULU Malatyalılar öğrenci grubu olarak zamanla mezun ve akademisyenlerimizin de aramıza katılmalarıyla birlikte öğrenci grubumuzu bir dernek çatısı altında toplamaya karar verdik. Öğrenci-Mezun birlikteliğiyle projelerimizi hayata geçirme konusunda daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Derneğimizin kurulum aşamasında yönetim kurulumuz Malatyalı ODTÜ öğrencilerinden oluşmaktaydı, kuruluş gecemizden itibaren Malatyalı ODTÜ mezunlarımızın da yönetim kurulunda yer almaları için gerekli çalışmaları yapacağız.

ODTULU Malatyalılar Derneği, devletin resmi kurum ve kuruluşlarına yük olmaktan çok onların yükünü azaltıcı bir sivil toplum örgütü olmak, üyelerinin sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkıda bulunmak, üyeleri arasında dayanışmayı artırmak ve iş olanakları sağlamak amacıyla çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur.

Toplumsal olaylara duyarlı olmak ve Özelden Genele doğru giderek yaptığımız projeleri hayata geçirmek temel hedeflerimizdir.

  • “Avrupa Birliğinin destekçisi olduğu projeler hazırlamak ve böylece coğrafyamıza büyük kazanımlar sağlamak,
  • Bilişim Komisyonumuzla,  günümüzde en çok kullanılan iletişim aracı olan interneti kullanarak Malatya mızı, doğal zenginliklerimizi ve kayısımızı tanıtmak
  • “Köyüm Malatya” eğitim projesi paralelinde eğitim tabanlı çalışmalar yapmak
  • Mezun-Öğrenci birlikteliğiyle teknoloji tabanlı projeler yapmak derneğimizin temel hedeflerinden biri olacaktır.” dedi
  • ODTÜ ve İnönü Üniversitesi ortaklığında Malatya’ya Teknopark ya da Agropark kazandırılması için çalışmalarda bulunmak,
  • Malatya’nın ve yapılan projelerin tanımının ülke çapında yapılabilmesi amacıyla Ankara ve İstanbul’da “Malatya “ tabanlı fuarlar düzenlemek, düzenlenenlere katılmak.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir