Mezunlarla ilk buluşma

[slideshow]

ODTULU Malatyalılar önceleri sadece ODTÜ’de okuyan Malatyalı öğrencilerden oluşan sayıları yaklaşık 130 u bulan bir öğrenci grubuydu.  Bu sayı zamanla mezunlarımızın ve akademisyenlerimizin de katılımlarıyla artarak güçlü bir birliktelik oluşturma yolunda ilerlemiştir.

Peki, amaç nedir?

Neden ODTULU Malatyalılar?

Öğrenci Grubu olarak bugüne kadar neler yaptık;

***”Köyüm Malatya” eğitim projesinin tanıtımı amacıyla 28 Mart 2007’de Malatya Valimizin, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın, Akademisyenlerimizin katılımlarıyla Ankara da bir gece gerçekleştirdik. Bu gecede ” Köyüm Malatya”  eğitim projesi kapsamında ne’ler yapacağımızdan bahsettik. 2007 yaz döneminde Malatya’ nın köylerinde Malatyalı ODTU öğrencileri olarak TUBİTAK destekli yoğun bir eğitim çalışması içerisinde olacağımızı dile getirdik.

*** Malatya da bir yayınevinde işlenen cinayet sonucunda Malatyalı gençler olarak olaydan duyduğumuz üzüntüyü belirtmek ve hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletmek amacıyla 06 Mayıs 2007 de Birleşmiş Milletler Ankara temsilciliği önünde ODTÜLÜ Malatyalılar olarak, MASTOB un de desteğiyle bir basın açıklaması yaptık. Aynı zamanda bu basın açıklaması o güne kadar Malatya’yı temsil etmek adına Ankara’da yapılmış ilk basın açıklamasıydı.

***Malatya’nın önemli geçim kaynaklarından olan kayısı ve ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunabilmek amacıyla; yaklaşık 20,000 öğrenci ve akademisyenin yer aldığı ODTU Ankara yerleşkesinde kayısı ve kayısı ürünlerinin satışa sunulduğu bir stant açıldı.

Biz ODTÜLÜ Malatyalılar öğrenci grubu olarak bunları yaptık, ama artık artan sayımızla birlikte mezun -öğrenci işbirliği ile toplumsal olaylara duyarlı, Malatya’nın tanıtımına katkıda bulunabilecek, gerek Malatya da gerekse ülke genelinde eğitim adına yapılacak projelerde görev alacak, siyasi etkilenmelerden uzak bir kurum yaratmak istiyoruz. Bu konuda ki çalışmalarımız kısa bir zaman sonra sonuç verecektir.

Aramıza yeni katılan mezun ve akademisyenlerimiz;

Yavuz Gökhan(1973 ODTU Mimarlık), Semiha Yasar(1983 ODTU Makine), Tuba Okutucu (Yrd. Doç. ODTU Makine), Ali Şahin (ODTU ÖİDB Şef), F.Kürşat Fırat( ODTU İnşaat Müh. Doktora),  Atilla Dönük( ODTU Elektrik Müh. Doktora), Güray Doğan (ODTU Çevre müh. Doktora), Murat Memiş (ODTU 2004 Bilgisayar), Tuğba Pembegül (ODTU 2004 Mimarlık), Selcen Yıldırım(ODTU 2006 İşletme), Murat Aslan ( ODTU 2006 Endüstri Müh.) ve Malatyalı ODTU öğrencileri.

Malatyalı ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan bizler, Ankara da bulunan sivil toplum örgütlerimizden ilçe derneklerimizle, Malatya Eğitim Vakfımızla ve Malatyalı siyasetçi ve bürokratlarımızla birlikte Malatya adına güzel projelere imza atmak ümidiyle ayrıldık.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir