İlyas Salman ile

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim ve Danışma Kurulu üyeleri, Malatyalı sanatçı, şair ve yazar İlyas Salman ile ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde biraraya geldi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kitap fuarı nedeniyle, Ankara’da bulunan değerli sanatçımızı ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Erdoğan, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Yılmaz, Eda Kısacık ve Zafer Akgül ile Danışma Kurulu üyeleri Ali Çelik ve Seydihan Çamur’un katıldığı gecede, İlyas Salman’la şiir ve Türk sineması üzerine sohbetler edilmiştir.

ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin’in de katıldığı gecede İlyas Salman, Vişnelik konukları için şiirler okumuştur.

1949 yılında Arguvan’da dünyaya gelen İlyas Salman, Malatya Turan Emeksiz Lisesi ve Ankara Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gördü. Oyunculuğa ise, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında başladı. Sinemalı yıllarda köylü tiplemeleriye, halkın sevgisini kazanan Salman’ın, ilk filmi 1977 yılında oynadığı Çöpçüler Kıralı adlı yapıttır. Unutulmaz filmleri arasında Sarı Mercedes adıyla bilinen 1987 yapımı Fikrimin İnce Gülü yer almaktadır.

Şiir-Müzik albümleri arasında, Dağların Ardı Nazlıdır ve İnadına Türküler, kitapları arasında 2006 basımı Hasretim Sansürlüdür yer alır.

Gecenin sonunda, Malatya’nın kendisinde özel bir yeri olduğunu vurgulayan İlyas Salman, çoçukluğunun ve gençliğinin geçtiği güzel şehrimizin bugünlere gelmesinde yönlendirici olduğunu vurgulamıştır.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir