Dayanışma Gecesi

[slideshow]

Basın Duyurusu

         ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği tarafından düzenlenen Dayanışma Gecesi 7 Ekim 2011 Cuma günü Ankara’da, ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleşti.

         Malatyalı ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeninin ev sahipliğinde gerçekleşen gecede, Malatyalı üst düzey bürokratlar, siyasetçiler, işadamları ve akademisyenler özenle hazırlanmış Malatya yemeklerini tadarak, sahne alan Malatyalı sanatçıların türkülerini dinleyerek keyifli bir gece geçirdiler.

         Tarım, Köy İşleri ve Milli Savunma Eski bakanlarından, Nurol Holding Genel Müdürü Hüsnü Doğan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İçişleri Bakanlığı Emekli Müsteşarlarından Galip Demirel, Malatya Eski Valilerinden Saffet Arıkan Bedük, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Acar, Orman Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof.Dr. Cumali Kınacı, Koru Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Biri,  Malatya Eğitim Vakfı Yöneticilerinden, işadamı Şaban Taçyıldız, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek ve Ankara’da çeşitli üniversitelerde okuyan Malatyalı öğrencilerin katılımlarıyla güzel bir birliktelik yaşanmış oldu.

         Gecede sunulan Malatya yemekleri, Tavacı Şükrü Usta’nın ekibi tarafından özenle hazırlanarak, konuklara sunulmuştur. Gecede Malatya Musiki Cemiyeti’nin değerli sanatçıları seslendirdikleri Malatya türküleri ile konuklara keyifli dakikalar yaşatmışlardır.

         ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik yapmış olduğu konuşmasında: “Bugün Malatyalı bürokrat, siyasetçi, işadamı ve akademisyenleri derneğimiz üyesi ODTÜ öğrencisi ve mezunu ile bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde gerek Malatya yararına gerekse ülke yararına çeşitli projeleri hayata geçirmek ve bu projelerin araştırma geliştirme safhalarında görev alarak üyelerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Yapmış olduğumuz çalışmalarda ODTÜ ve Malatya gündeminin ülke gündeminden farklı olamayacağı gerçeğini benimseyerek hareket etmekteyiz. Özelde ODTÜ ve Malatya sorunlarını tartışarak genelde ülke sorunlarına çözüm bulmayı arzuluyoruz. Bugün aramızda olacağını düşündüğümüz bakan, milletvekili ve bazı bürokratlarımız, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Erdoğan’ın annesi hanımefendinin vefatından dolayı cenazeye katılmak üzere İstanbul’a gittiklerinden, gecemizde yer alamamışlardır. Bende bu bağlamda Sayın Başbakan’a başsağlığı dileklerimi iletiyor, Tenzile Erdoğan hanımefendiye Allahtan rahmet diliyorum”, demiştir.

         Gecede ayrıca ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin Malatyalı bürokratlarla birlikte hareket ederek Malatya’ da uygulamak istedikleri “Malatya Kent Forumu” adlı çalışmadan söz etmek üzere Malatyalı bürokratlardan, Milli Prodüktivite Eski Genel Sekreteri Mustafa Kemal Akgül’e söz verilmiştir. Mustafa Kemal Akgül, yapmış olduğu konuşmasında Malatya yararına çalışma yapan resmi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek Malatya sorunlarını ekonomi, kadın, gençlik, sağlık, enerji, şehirleşme-mimari ve turizm başlıklarıyla ele almak istediklerini ve bu bağlamda tespit edilen sorunlara çözüm yolları bulmayı arzuladıklarını dile getirmiştir.

         Gecenin gerçekleşmesine katkı sağlayan Malatya Eğitim Vakfı Yöneticilerinden, Turgut Özal Tıp Merkezi Kurucu Üyelerinden, İş adamı Sayın Şaban Taçyıldız’a ve POLİSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necmettin Bitlis’e katkılarından dolayı teşekkür edilmiştir.

         Gece, ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri olan; Ali Çelik, Murat Güneş, Ezgi Avcı, Didem Kandil, Serkan Erol, Kerem Gökhan, Yavuz Gökhan, Çiğdem Gökhan, Niyazi Albayrak, Murat Tutar, Zafer Akgül ve çok sayıda Malatyalı ODTÜ Öğrencisinin desteğiyle gerçekleşmiştir.

         Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği

Yönetim Kurulu

  • Fotoğraflar derneğimiz üyesi Gaffar Avşar tarafından çekilmiştir.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=C6ShZq8aZ_w?hl=en&fs=1&w=425&h=349]

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir