Müsteşar Prof.Dr. Gümüş’ü Ziyaret

Prof.Dr.Gümüş

Malatyalı üst düzey bürokratların üyesi olduğu Malatya Gelişim Platformu(MAGEP) ile ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği tarafından yakın zamanda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak ataması gerçekleştirilen Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e makamında tebrik ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik ile birlikte Malatya Eğitim Vakfı önceki dönem Genel Başkanlarından Şaban Taçyıldız; Emekli Amiral Abdullah Akgül;Tütün Alkol Piyasası Kurul Üyeleri Dr. Şanal Tosun ve İrfan Dilsiz; Milli Eğitim Bakanlığı E. Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı;Mülkiye Başmüfettişi Atilla Şahin, Turizm Bakanlığı önceki dönem Genel Müdür Yrd. Ertaç Önal, TSK Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Kenan Tan,SSK Çoçuk Hastanesi E. Baş hekimi Dr. Canan Atakan ile Av. Mehmet Kirişçioğlu hazır bulundular. Ziyaret sırasında söz alan Dr. Şanal Tosun, ” Malatya son dönemlerde yaptığı çalışmalarla uluslararası alanda sağlık alanında önemli yol kat etti ancak bu alanda iyileştirmelere ve desteğe ihtiyacı bulunmakta;özelikle bölge hastanesi niteliğinde eğitim araştırma hastanesi’ne ihtiyaç var” ifadelerinde bulundu.

Prof. Gümüş’e yeni görevinde başarı dileklerinde bulunan heyet, Prof. Gümüş’ü 7 Haziran, Cumartesi günü gerçekleştirilecek kahvaltılı toplantıya davet etti. Kahvaltılı toplantı hakkında bilgi veren ODTÜLÜ Malatyalılar Dernek Başkanı Çelik, “Malatyalı üst düzey bürokratların üyesi olduğu Malatya Gelişim Platformu(MAGEP) ile ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği yaptığı/yapacağı çalışmalarla Malatya ilinin ve ülkenin gelişimine katkı sağlamayı amaç edinmiştir.

​​Malatya Gelişim Platformu (MAGEP) ve ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ev sahipliğinde, ÇALIK HOLDİNG katkılarıyla, Malatya Valisi ve Malatya’nın yeni seçilmiş belediye başkanları ile son dönemde üst düzey görevlere atanan Malatyalı bürokratları, Malatyalı siyasileri, iş adamlarını, akademisyenleri ve basın mensuplarını buluşturabileceğimiz etkinlikler dizisinin ilkini Ankara’da başlatıyoruz.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından büyükşehir ünvanı kazanan Malatya’mızı yönetecek olan başta Malatya Valisi ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçelerimizin kaymakam ve belediye başkanları ile diğer ilçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla; Ankara’da 7 Haziran Cumartesi günü düzenleyeceğimiz kahvaltılı toplantıda bir araya geleceğiz.

İlk etkinliği 7 Haziran 2014 tar​i​hinde Ankara’da yoğunluklu olarak Malatyalı bürokrat ve akademisyenlerin katılımı ile, ikinci buluşmayı İstanbul’da yoğunluklu olarak iş adamlarımızın katılımı ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üçüncü buluşmada ise Malatya’nın tüm bileşenlerini, Malatya Uluslar​ar​ası Kayısı Festivali sayesinde, Malatya’da buluşturmayı hedefliyoruz ” dedi.

Prof.Dr. Eyüp Gümüş kimdir?

“1966 yılında Malatya Darende’de doğan Gümüş, ilk ve orta eğitimini İstanbul’da tamamladı.Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1990 yılında mezun olan Gümüş, 1990-1992 yılları arasında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde pratisyen hekim olarak çalıştı.Gümüş, 1992 yılında Şişli Hamidiye Etfal Hastanesinde üroloji ihtisasına başladı, 1997 yılında uzmanlığını aldı.2005 yılında ürolojide doçent unvanı alan Gümüş, 2012 yılında üroloji profesörü oldu.Gümüş, Türk Üroloji Derneği ve Avrasya Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Robotik Cerrahi Derneği Başkanı. Evli ve iki kız çocuğu babası Gümüş, iyi derecede İngilizce biliyor.12 .05.2014 tarihi itibari ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak göreve başlamıştır”

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir