‘Malatya Lezzetleri’ İçin Ankara’da Özel Gece

Malatya’nın giderek dünya çapında da tanınmaya başlanan yemeklerinin bilinirliğinin artırılması ve özel lezzetlerin unutulmaması amacıyla Ankara’da bir toplantı düzenlendi.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Kurucu Başkanı Ali Çelik öncülüğünde, Çankaya Koru Otel sahibi Yaşar Öncan’ın ev sahipliğinde düzenlenen gece Başkent’teki yüksek yargı, bürokrasi, siyaset, iş ve akademi dünyasından hemşerilerimizi bir araya getirdi. Kültür- Turizm ve Devlet Eski Bakanlarından Güldal Akşit ile Malatya’nın önceki dönem Valilerinden Saffet Arıkan Bedük, Mustafa Yıldırım, Halil İbrahim Daşöz, Eski Vali ve Milletvekili Necati Çetinkaya, Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya ve Malatya yemekleri aşığı Mr. Frange özel gecenin konukları arasında yer aldı.

NELER PİŞİRİLDİ?
Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Refika ve Güler Hanım’ın otel mutfağında hazırladığı yöresel yemeklerin sunumu ıspanak, kara nohut ve kavurma eşliğinde hazırlanan tarhana çorbası ile başladı. Yaşar Öncan’ın limonataya alternatif olarak hazırlattığı ve adını “Reyhanata” koyduğu kendi ürünü reyhan şerbeti ile yerli peynir, bilik, tandır ekmeği de masalarda yer alırken, ana yemekler olarak yavandan ıspanaklı içli köfte, kiraz yaprağı ve etli lahana köftesi sunuldu. Kayısı çekirdeği unuyla yapılmış Malatya kurabiyesi ve tereyağlı, cevizli kayısı tatlısı ile sonlanan yemek katılımcılara adeta parmak ısırttı.

Yemek kültürü yazarı, Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç’ın hazırladığı “Malatya Yemekleri” sunumu ile Malatya’nın ve her bir ilçesinin kendine özgü 250 ayrı yemek ve tatlıdan seçmelerin görsel sunumu da ilgi ile izlendi.

O ŞİİR DE OKUNDU
Geceye Adana’dan gelerek katılım sağlayan Gazeteci Orhan Apaydın ve Ertaç Önal’ın seslendirdiği, Mehmet Engin’in son aylarda sosyal medyada fenomen olan şiiri de konukların Malatya hasretinin bu toplantıdaki sesi oldu.

Program sırasında katılımcılar kendilerini tanıtarak Malatya ile ilgili kısa anılarını anlatırken, yöre yemekleri araştırmaları nedeniyle İbrahim Halil Kılıç’a ve gecenin organizasyonunu sağlayan Ali Çelik’e teşekkür edildi.

KİMLER KATILDI?
Yemeğe katılanlar isimlerinin alfabetik sıralamasına göre şunlar:

Abdullah Akgül (Emekli Tuğamiral), Arif Akgül (MKEK Genel Müdür Yrd.), Ali Çelik (Petrol Mühendisi, ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Kurucu Başkanı), Ali Güler (CHEF Akademi Kurucusu), Ali Helvacı (Bayındırlık ve İskan Bakanlığı eski Müsteşarı), Belgin Sağdıç (İş İnsanı, ATO Meclis Üyesi), Betül Azizağaoğlu (Yargıtay HD Üyesi), Candan İlhan (İdare Mahkemesi Hakimi), Celal Mert Aslan (Eski Kaymakam, Savunma Sanayi Başkanlığı Uzmanı), Cihangir Kaya (Polis Başmüfettişi), Ekrem Dernek (İş İnsanı, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı), Eralp Akgül (Metalurji ve Malzeme Mühendisi, ROKETSAN), Ertaç Önal (Kültür Turizm Bakanlığı eski Genel Md. Yrd.), Fuat Altıntop (İnşaat Mühendisi, İş İnsanı), Güldal Akşit (Eski Bakan), Halil İbrahim Daşöz (Mülkiye Başmüfettişi- Malatya eski Valisi), Haluk Akşit (TBMM Başmüşaviri), Hasan Tanrıver (Tarım ve Orman Bakanlığı Daire Başkanı), İbrahim Halil Kılıç (Malatya Valiliği Basın Müdürü), Kenan Tan ve eşi (Prof.Dr., Gülhane Tıp Akademisi FTR Bölüm Başkanı), Mehmet Çamur (Türkiye Patent Enstitüsü), Mehmet Celal Fendoğlu (MHP Malatya Milletvekili), Mehmet Demirel (Ekonomi Bakanlığı Müşaviri), Mehmet Güllü (Eski DSİ Genel Md.Yrd.), Mustafa Yıldırım (Malatya eski Valisi, Anayasa Mahkemesi eski Üyesi), Necati Çetinkaya (Eski Vali, Eski Milletvekili), Nuray Çelebi (Dışişleri Bakanlığı Uzmanı), Orhan Apaydın (Gazeteci, Eski DHA Bölge Müdürü), Orhan Karadağ (MEV Ankara İdari İşler Müdürü), Özcan Erdoğan (İş İnsanı), Saffet Arıkan Bedük (Malatya Eski Valisi, Mülki İdari Amirleri Derneği Genel Başkanı), Sami Özfırat (Yargıtay 9. HD onursal Üyesi), Seydihan Çamur (Şehir Plancısı, ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği), Sıdıka Kuşanaç (Eski KYK Bölge Müdür Yrd.), Yaşar Öncan (YÖNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı), Yaşar Bozkurt Aşıcı ve misafiri Frank Frange (İş İnsanı)

www.malatyahaber.com haber sitesinden alıntıdır.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir