Engin Kumrulu’nun Emekliliği

[slideshow]

Malatyalılar Buluşması!

Malatyalı bürokrat, işadamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 5 Temmuz 2011 tarihinde Ankara’da bulunan Malatya Hanımağa Sofrasında biraraya geldiler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Malatyalı, İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker’in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Danıştay 4. Daire Başkanlığı görevinden emekliye ayrılacak olan Engin Kumrulu’ya (Fırat) Malatya Gelişim Platformu tarafından plaket verilmiştir.

Malatya yöresel yemeklerinin yenilmesinin ardından Özden İnönü Toker, Recai Kutan, Galip Demirel ve Şaban Taçyıldız; hazırlanan plaketi Engin Hanıma takdim ettiler.

Sayın Özden İNÖNÜ TOKER toplantıya katılımıyla ilgili şunları söyledi;

“İNÖNÜ ailesi olarak her zaman Malatya ile gönül bağlarımız olmuştur ve hala Malatyalı birçok değerli dostumuzla bu bağımız devam etmektedir. Babam Rahmetli İsmet İNÖNÜ’de Malatya’ya karşı özel hissiyatlarını her zaman muhafaza etmiştir. Dileğimiz odur ki önceden olduğu gibi bundan böyle Malatya insanı sahip bulunduğu kadirşinas tutumlarını, ülkemizin ve Malatya’nın gelişmesi, kültür değerlerini koruması ve sonraki nesillere aktarılması idealinde kullanmaya devam eder. Bugün burada sizler ile bir defa daha bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmekteyim. Bununla birlikte uzun yıllardan bu yana Hakimlik görevini başarıyla ifa eden Danıştay’da Başkanlık Görevini de aynı onur ve başarı ile sürdürmüş bulunan Sayın Engin KUMRULU’ya bu plaketi sunmaktan onur duymaktayım. Sayın Kumrulu’ya bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum”.

Toplantıda söz alan Sayın Recai KUTAN duygularını şöyle açıkladı;

“Malatya’dan bugüne kadar bir çok başarılı insan çıkmıştır, siyasetçi, bürokrat, işadamı gibi bir çok yetişmiş insanımız vardır. Ben de inşaat mühendisiyim ve yılarca ülkemizin gelişmesi noktasında birçok projeye imza attım. Ancak bugün plaketini verdiğimiz Sayın Engin KUMRULU’nun uzun yıllardan bu yana hâkimlik görevini başarı ve şerefle ifa etmesi çok daha anlamlıdır. Unutmayalım ki hak ve hukukun olmadığı yerde toplumsal barış ve gelişme de olamaz. Sayın Engin KUMRULU’nun babası rahmetli Ahmet FIRAT yakından tanıdığım bir insandı, dolayısı ile bugün yakın bir dostumun kızının başarsını görmek beni ayrıca sevindirdi. Kendisine bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum”.

Sayın Galip DEMİREL ise duygularını şöyle ifade etmiştir;

“Sayın Engin KUMRULU hâkimlik gibi çok özveri isteyen bir görevi başarıyla sürdürerek, meslek kariyerinde en üst görevlere gelmiş bulunmaktadır.  Birçok görevleri ifade ederken kendine özgü zorlukları vardır, ancak hâkimlik görevinin güçlüğü ise her şartta hakkı ve adaleti özellikle kul hakkının düzgün biçimde verilmesi ve korunmasıdır. Sayın KUMRULU şerefle bu görevini layıkıyla yapan değerli bir Malatya evladıdır. Kendisine bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum”.

Son olarak söz alan Eski Turizm ve Devlet Bakanı Sayın Güldal AKŞİT ise konuşmasında şunları belirtmiştir:

“ Sayın Engin Kumrulu’nun mesleki başarısını bizler için anlamlı kılan diğer bir yön de Malatya’dan çıkan başarılı bir kadın olmasıdır. Bakanlığım ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Üye bulunduğum iki dönem boyunca, kadının Türk toplumunda statüsünün yükseltilmesi konusunda, değerli birçok arkadaşımla çalışmalarda bulunduk. Kadınlar parlamentoda, bürokraside, iş hayatında daha çok rol almalıdırlar. Ancak, kadınların toplum ve iş hayatında sadece sayısal olarak artmasını yeterli görmemeliyiz, bunun olmasının yanı sıra kadınlar bulundukları işlerde karar veren yönetim süreçlerinde de yer almalıdırlar. İşte burada bu görevi uzun yıllar başarılı bir şekilde yürütmüş olan Sayın Engin KUMRULU örnek bir kadın olarak bulunmaktadır. Kendisini tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum”.

Toplantı: İşadamı Necdet Bolcal’ın organizasyonu ve Şaban Taçyıldız’ın destekleriyle gerçekleşmiştir.

Toplantıya katılım listesi:

Abdullah Akgül- Em. Amiral

Abuzer Duran- Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri

Adil Kubat- Ankara Cumhuriyet Savcısı

Ali Çelik- ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Cihangir Kaya- Gölbaşı Emniyet Müdürü

Ekrem Dernek – Malatya Eğitim Vakfı  Ankara Şubesi Başkanı

Engin Kumrulu- Danıştay 4. Daire Başkanı

Ertaç Önal- Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdür. Yrd.

Galip Demirel- Eski İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı- Em. Milletvekili-Vali

Güldal Akşit- Eski Turizm ve Devlet Bakanı

Haluk Akşit- TBMM Başkanlığı Başmüşaviri

Hasan Tanrıver- TAPDK Denetleme Kurulu Üyesi

Mehmet Güllü- DSİ İç Denetim Daire Başkanı

Murat Şahin- Ankara Emniyet Müdür Yrd.

Mustafa Kaya- Beypazarı Kaymakamı

Mustafa Kemal Akgül- Milli Prodüktivite Eski Genel Sekreteri, Teknik Danışman

Mustafa Toy- Kalkınma Bankası Proje Müdürü

Mustafa Yıldırım- Malatya Eski Valisi- Em. Anayasa Mahkemesi Üyesi

Necdet Bolcal- İşadamı

Nurettin Konaklı- Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı

Osman Katipoğlu- Türk Standartları Enstitüsü Müşaviri

Özcan Yüksel- Jandarma Albay

Özden İnönü Toker- İnönü Vakfı Başkanı

Ramazan Kadak- Tarım Bakanlığı Müsteşar Yrd.

Recai Kutan- Eski Saadet Partisi Genel Başkanı-Eski Enerji Bakanı

Sıdıka Kuşanaç- KYK Ankara Bölge Müdür Yrd.

Şaban Taçyıldız- Malatya Eğitim Vakfı  Yönetim Kurulu Üyesi, İşadamı

Şanal Tosun- (E) Atatürk Hastanesi Başhekim Yrd.- Malatya 6. Sıra Milletvekili adayı

 

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir