Prof.Dr.Karatepe ve Tüker’e Ziyaret

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Sekreteri Burhan Tüker’i ziyaret ettik.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik ve Başkan Yardımcısı Seydihan Çamur tarafından, kısa süre önce Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığına seçilen Prof. Dr. Yalçın Karatepe’ye tebrik ziyareti gerçekleştirildi. Uzun yıllar aynı fakültede dekan yardımcısı olarak görev yapan şimdilerde Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olan Sayın Karatepe ile Malatya ve Mülkiye üzerine sohbet edilmiş, ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin çalışmalarından bahsedilmiştir. ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği tarafından gerçekleştirilecek “Sektör İncelemeleri: Şehircilik ve Kent Mimarisi” ve “Sektör İncelemeleri: Finans” çalışmaları hakkında  Sayın Karatepe’nin görüşleri alınmıştır. Özellikle Sayın Karatepe, şehircilik ve kent mimarisi konusunda Malatya’da yapılabilecek çalışmalar hakkında önerilerini dile getirerek, birlikte neler yapılabileceğinden bahsetmiştir.

Ziyaretin ardından Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Genel Sekreteri Burhan Tüker ile öğlen yemeğinde bir araya gelindi. Uzun yıllar genel sekreterlik görevini yürüten Sayın Tüker: “ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin çalışmalarını, göndermiş olduğunuz e-postalar ve internet sitesiniz vasıtasıyla takip etmeye çalışıyorum; bizde Ankara Üniversitesinde Malatyalı tıp fakültesi öğrencisi, asistanı ve doktorları ile zaman zaman bir araya geliyoruz”, dedi.

Her iki ziyarette  Ankara Üniversitesinde bulunan Malatyalı akademisyenlerin sayısından bahsedildi. Şu an 240 dolayında Malatyalı akademisyenin Ankara Üniversitesinde görev yaptığı, bunlardan 48’inin unvanlı (yrd.doçent-doçent-profesör) olduğu belirtildi. Sohbetimiz sırasında Ankara Üniversitesinde, Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde Malatyalı bir aday olduğuna da değindik. Ankara Üniversitesi rektörlüğü için yarışacak yedi adaydan birisi olan, Malatyalı, Prof. Dr. Doğan Aydal: mühendislik fakültesi, jeoloji mühendisliği bölümü öğretim görevlisi olarak Ankara Üniversitesinde görev yapmaktadır.

Ziyaretler sonrasında Sayın Karatepe’ye ve Sayın Tüker’e teşekkür edilmiş, başarı temennisinde bulunulmuştur.

 

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir