Malatyalı Bürokratlarla Gündemi Değerlendirdik

DSC09579

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak Malatyalı bazı üst düzey bürokratlarla bir araya geldik.  ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin ev sahipliğinde, 5 Ocak Cumartesi günü, Ankara ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik tesislerinde gerçekleşen toplantıda Malatyalı bürokratlarla bir araya gelerek Derneğin faaliyetleri, Malatya ve ülke gündemi üzerine sohbet gerçekleştirdik.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’ni temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Başkan Yardımcısı Seydihan Çamur, Yönetim Kurulu üyesi Murat Güneş, Denetleme Kurulu Başkanı Kazım Yalçınoğlu ve Danışma Kurulu Üyesi Niyazi Albayrak ile dernek üyelerinden İskender Cem Leblebici toplantıda hazır bulunmuşlardır.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çelik: “Derneğimiz kuruluşundan bugüne üyesi olan mezun, öğrenci ve akademisyen arasındaki bağı güçlendirmeyi amaç edinmiştir. Bunun yanı sıra Malatya ve ülke gündemini de yakından takip etmektedir. Bugün siz değerli Malatyalı bürokratlarımızla Malatya gündemini değerlendirmek ve derneğimiz faaliyetlerinden bahsetmek üzere bir araya geldik. ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği, güneş ve rüzgar enerjisi uygulamaları konusunda Malatya’da ciddi çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmaların yakın zamanda sonuç bulacağını ve bu çalışmalar sayesinde Malatya’nın enerji konusunda ülke gündeminde yer alacağını tahmin ediyorum.  Derneğimiz; Malatyalı bürokratlar, siyasiler ve iş adamları ile yakın ilişki içerisindedir. Bu diyaloglar sayesinde karşılıklı paylaşımlarda bulunabileceğimizi ve özelde Malatya için genelde ülke yararına katma değer sağlayabilecek çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum. Bu birlikteliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Geçtiğimiz Temmuz ayında ODTÜ güneş ve rüzgar enerjisi araştırma merkezi yöneticileri, akademisyenleri ve Nurol Holding genel müdürü ile Malatya ziyaretinde bulunduk. Bu ziyaret sırasında Malatya’nın kamu ve yerel yöneticilerinin yanı sıra Fırat Kalkınma Ajansı’nın da çalışmalarımıza destek olduğunu gördük. Bu diyalogların kurulmasında Genel Sekreter Fethi Altunyuva’nın büyük payı vardır. Ancak geçtiğimiz günlerde gazetelerden; Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva’nın görevinden istifa ettiği haberini okudum. Ajansın kuruluşundan bugüne kadar geçen üç yılı aşkın sürede görev alan Altınyuva; Malatya’ya ve bölgeye katkı sağlamış, başarılı çalışmalara imza atmıştır. Malatya’ya ve bölgeye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyor, yeni yaşamında başarılar diliyorum. Malatya merkezinde çalışmalarını sürdüren Bingöl, Elazığ ve Tunceli illerini de kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı için: bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, en az bir önceki genel sekreter kadar nitelikli bir kişinin yakın zamanda atanmasını temenni ediyorum. Kalkınma ajanslarında icra organı olan genel sekreterlik makamı: Malatya ili ve bölge için yapılacak yatırımlarda son derece önem arz etmektedir”.

Açılış konuşmasının ardından Malatyalı bürokratlar ve dernek yöneticileri arasında karşılıklı sohbet gerçekleşmiş, bu tarz toplantıların daha sık yapılması konusunda fikir birliğine varılmıştır.

Katılımcı listesi (isim sırasına göre):

 

 

AD

SOYAD

Kurum

Meslek/Görev

ABDULLAH

AKGÜL

E.Tuğamiral

Dr. ATILLA

ŞAHIN

İç İşleri Bakanlığı

 Mülkiye Baş Müfettişi

CEM

LEBLEBİCİ

Zafer Kalkınma Ajansı

Birim Başkanı

DOĞANBEY

AKGÜL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Strateji Geliştirme Başkanı

FATIH

LEBLEBICI

Kalkınma Bakanlığı

Müşavir

GALIP

DEMIREL

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı, Em. Müsteşar, Vali, Milletvekili

HASAN

TANRIVER

TAPDK

Daire Başkanı

İRFAN

DILSIZ

TAPDK

 Yönetim Kurulu Üyesi

KAZIM

YALÇINOĞLU

Mirya Şirketler Grubu

Yönetim Kurulu Başkanı

MUSTAFA KEMAL

AKGÜL

Milli Prodüctivite Genel Müdürlüğü

Eski Genel Sekreter, Teknik Danışman

Prof.Dr. MUSTAFA KEMAL

YALINKILIÇ

Orman-Su İşleri Bakanlığı

E. Genel Müdür

MURAT

GÜNEŞ

ODTÜ Metalurji Müh.

Araştırma Gör.

NECDET

BOLCAL

MAGEP İcra Kurulu Başkanı

İşadamı

NİYAZİ

ALBAYRAK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Daire Başkanı

NURETTIN

KONAKLI

Milli Eğitim Bakanlığı

Strateji Geliştirme Başkanı

ÖZCAN

YÜKSEL

Jandarma Genel Komutanlığı

Albay

RAIF

KUTLUK

Kalkınma Bakanlığı

Eski Genel Sekreter V., Müşavir

Dr. RAMAZAN

KADAK

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)

Yönetim Kurulu Başkanı

SEYDİHAN

ÇAMUR

Planevi Ltd Şti.

Şirket Sahibi, Şehir Plancısı

Kaynak: ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği, www.odtulumd.org.tr

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir