Prof.Dr.Turan ile Malatya’da

DSCN7206

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak Malatya’da güneş enerjisi uygulamalarının gelişmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

14 Ocak, Pazartesi günü Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik ve ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜNAM) Başkanı Prof.Dr. Raşit Turan: İnönü Üniversitesi’nin davetlisi olarak Malatya’da çeşitli temaslarda bulundular.

İnönü Üniversitesi Rektörlük

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Asım Künkül, Prof.Dr. İsmail Özdemir, Prof.Dr.Yusuf Türköz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ünsal Özgen, Malatya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Bülent Alıcı, ilgili bölüm hocaları ve daire başkanları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldiler. Burada Malatya’da güneş enerjisinin kullanımının arttırılmasına yönelik  Turan ve Çelik tarafından sunumlar yapılmıştır.

DSCN7208

Ardından Malatya Valisi Vasip Şahin, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Mesut Öztop, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve genel Sekreter Erkan Gölgeli’yi makamlarında ziyaret ettiler.

Akşam yemeğinde Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın vermiş olduğu davette: Malatya Valisi Vasip Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Aktay, Selim Pilten, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Asım Künkül, Prof.Dr.İsmail Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Ünsal Özgen, Rektör Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Cafer Mum, Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.Eyüphan Akıncı, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Mesut Öztop, Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Erkan Gölgeli, FKA Planlama Birimi Uzmanı Tuğba Pembegül ile bir araya gelindi. Bu toplantıda ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik tarafından güneş enerjisi uygulamaları ile ilgili bir sunum yapıldı. Ardından Prof.Dr Raşit Turan ile ülkemizde ve Dünya’da güneş enerjisi kurulumları ve fotovoltaik teknolojisi üzerine  sohbet edildi.

 Kaynak: ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği, www.odtulumd.org.tr

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir