GÜNAM ve RÜZGEM ile İşbirliği Protokolü İmzalandı


Malatya Heyeti ODTÜ’de

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği, ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve ODTÜ Rüzgâr Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak 29 Şubat-28 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz “Sektör İncelemeleri: Enerji ve Çevre” başlıklı çalışmaların sonucunda güneş ve rüzgâr enerjilerinin kullanım potansiyelleri konusunda çalışmalara başladık.

Bu çalışmalar kapsamında 19 Nisan 2012, Perşembe günü ODTÜ GÜNAM ve ODTÜ RÜZGEM’E teknik bir gezi düzenlendi. Sabah 09.00’da başlayan programa: Eski Enerji Bakanı, Nurol Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Doğan, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, ODTÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Çiğdem Erçelebi, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Malatya İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya, Ortadoğu Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Yalçınoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Eski Genel Müdürü Prof.Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç ve Malatya Güncel haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik katıldılar. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Strateji Geliştirme Başkanı Doğanbey Akgül, Meteoroloji Eski Genel Müdürü Mehmet Çağlar ve Daire Başkanı Levent Caner Özcan da programa katılım gösterdiler. ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği, ODTÜ GÜNAM ve ODTÜ RÜZGEM’in ev sahipliğinde gerçekleşen programda, dernek üyeleri, GÜNAM ve RÜZGEM ekibi de hazır bulundu.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik’in konuşmasıyla başlayan programda Çelik, “Rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisinin Malatya’da kullanılabilirliği ile ilgili çalışmalar yapmak üzere ODTÜ GÜNAM ve RÜZGEM ile işbirliği içerisine girdik” dedi. Ardından sözü ODTÜ GÜNAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Turan aldı. Güneş enerjisi teknolojisi konusunda Türkiye’de ve Dünya’daki mevcut potansiyelden bahseden Turan, ODTÜ GÜNAM olarak bugüne kadar neler yaptıklarından bahsetti.

Malatya Valisinden Tam Destek

Güneş enerjisi konusundaki sunumu dinleyen Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, bu teknolojinin Malatya’da uygulanmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti. Saran, “Malatya Valiliği olarak güneş enerjisinin kullanımına yönelik yapılacak çalışmalarda elimizden geleni yaparız. Bu alanda ODTÜ GÜNAM’ ın önderliğinde çalışma yapacak firmalara gerekli kolaylıklar sağlanacaktır” dedi.

 

İş Birliği Protokolü İmzalandı

Malatya basınının da hazır bulunduğu toplantı salonunda ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ve ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Benzer şekilde ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ve ODTÜ Rüzgâr Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Her iki protokolde, Malatya ilinde Güneş ve Rüzgar enerjilerinin kullanımına yönelik çalışmalarda ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin birleştirici rol üstleneceği, bu teknolojilerin Malatya ili ve çevresinde kullanılmasına yönelik alt yapı çalışmaları dahil olmak üzere gerekli zeminin oluşturulması konularında ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin aktif rol alacağı belirtilmiştir.

GÜNAM Laboratuvarına Ziyaret

İmza töreninin ardından güneş panellerinin örneklerinin sergilendiği salona geçildi ve ardından laboratuvar ziyareti gerçekleştirildi.

ODTÜ RÜZGEM’ e Ziyaret

Havacılık ve Uzay Mühendisliği başta olmak üzere ODTÜ’de yedi bölümün ortaklığıyla kurulan Rüzgâr Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin çalışmaları hakkında ve Türkiye’de ve Dünya’da rüzgâr enerjisi teknolojileri hakkında, RÜZGEM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Uzol, tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından RÜZGEM çalışmalarının yapıldığı alan gezdirildi. Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, “Rüzgâr türbinlerinin Malatya’da kurulması ile ilgili gerekli çalışmaları başlatacağız, en kısa zamanda ODTÜ GÜNAM VE ODTÜ RÜZGEM ile Malatya’da bir araya gelmek istiyoruz” dedi.

Malatya Heyeti, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile bir araya geldi!

Yoğun programın ardından Malatya heyeti,  ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile öğlen yemeğinde ODTÜ’de bir araya geldi. Özellikle ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği çalışmaları hakkında bilgi alan Acar,  “ODTÜ GÜNAM ve RÜZGEM çalışmalarıyla kampüs dışına çıkmış, başarılı birimlerimizdendir. Bu anlamda Malatya’da gerçekleşecek çalışmalardan memnuniyet duyarız” dedi. ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Çiğdem Erçelebi’ ye bugünün düzenlenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ciamnGbKVfU&w=480&h=360]

 

Kaynak: www.odtulumd.org.tr

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir