Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Enerji Sektörü Uygulaması

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak ÇALIK YEDAŞ ana sponsorluğunda yürüttüğümüz “Sektör İncelemeleri: Enerji ve Çevre” başlıklı çalışmaların üçüncü oturumu: 14 Mart 2012, Çarşamba akşamı ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Tesislerinde ” Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Enerji Sektörü Uygulaması” başlığı altında gerçekleşti.

Toplantı öncesinde ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Didem Kandil tarafından dernek hakkında bilgiler verildi ve panel ile ilgili kısa tanıtım filminin gösterimi gerçekleştirildi.

İlk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik: derneğin “Sektör İncelemeleri” başlıklı çalışmalarının amaç ve beklentilerinden bahsetti. Sonrasında ilk oturumda elde edilen bilgilerden bahsederek enerji kaynaklarının kullanımı ve çevresel faktörlere değindi ardından ikinci oturumda gerçekleştirilen petrol ve doğalgaz arama-üretim potansiyellerinden bahsederek genel bir değerlendirmede bulundu.  Enerji ve Çevre sektörünü incelerken enerji kaynaklarını ve bu kaynaklarının dağıtım süreçlerinden bahsettiklerini belirten Sayın Çelik, bugünkü oturumda ise sektörde uzmanlaşmak ve uluslararası alanlarda yeterliliğini ispatlamak isteyen bir kişinin bu süreçte neler yapması gerektiği hakkında bilgi edineceklerini dile getirdi.

Sonrasında bir üst kurul olan Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun Başkanı, Malatyalı, Sayın Bayram Akbaş sözü aldı. Öncelikle Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun temel görevlerinden bahseden Sayın Akbaş, bu temel görevlerin: Ulusal Yeterlilik Çerçevesinin oluşturulması, Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklerin hazırlanması, Ölçme-değerlendirme ve belgelendirme sisteminin kurulup işletilmesi olarak sıralandığını belirtti.

Sayın Akbaş, enerji alanında özellikle doğal gaz tesis ve kullanımına ilişkin farklı seviyelerde 11 meslek standardı hazırlandığını belirtti. Ayrıca şu an bir üniversite bünyesinde güneş enerjisi enstitüsünde yenilenebilir enerji alanında farklı seviyelerde 12 meslek standardı hazırlandığını ve taslak standartların MYK Enerji Sektör Komitesinde değerlendirilme aşamasında olduğunu dile getirdi.

Dinleyiciler arasında yer alan ve “Sektör İncelemeleri: Enerji ve Çevre” başlıklı çalışmaların gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan Enerji Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Doğanbey Akgül ise toplantının sonunda söz alarak önümüzdeki haftalarda bu çalışmaların kapanışı niteliğinde olacak bir panel’i ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştireceklerini dile getirdi. Söz konusu panelde ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği tarafından düzenlenen “Sektör İncelemeleri: Enerji ve Çevre” başlıklı çalışmaların genel bir değerlendirilmesinin yapılacağını dile getirdi.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği yönetici ve üyelerinin yanı sıra Enerji Bakanlığı bürokratları, IPEC Genel Müdürü Coşkun Ünal, İşadamı Necdet Bolcal, ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu üyeleri, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencileri ve çeşitli bölümlerden öğrenci ve mezunlar da panelde yer aldılar.

Panelin sonunda dernek yöneticileri tarafından Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Bayram Akbaş’a “Sektör İncelemeleri: Enerji ve Çevre” başlıklı çalışmalara sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimizi belirten bir plaket ve Malatya Kayısısı hediye paketi verildi.

Panel’in gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı ÇALIK-Yeşilırmak Dağıtım AŞ grubuna ve ÇALIK YEDAŞ Genel Müdürü Sayın Nurettin Türkoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca ELLEN projesi kapsamında çalışmalarımıza destek olan Ortadoğu Teknopark AŞ’ye teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Haber: ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği

Fotoğraflar: Gaffar AVŞAR (ODTÜ Elektrik-Elektronik Müh.)

 

 

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir