Panel: Malatya’nın Eğitim Potansiyeli ve Burs Olanakları

IMGP7159

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak Malatyalı bürokrat, siyasetçi, akademisyen ve iş adamlarıyla düzenlenen kahvaltılı etkinlikte bir araya geldik.

7 Ekim 2012 tarihinde Ankara ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Malatya ve İstanbul’dan da katılım gerçekleşti. Yapılan kahvaltının ardından günün konuşmaları kısmında; ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik, ODTÜ mezunlarından Orhan Özkul, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Malatya Eski Valilerinden Saffet Arıkan Bedük birer konuşma yaptılar.

IMGP7106

Ardından  “Malatya’nın Eğitim Potansiyeli ve Burs Olanakları” başlıklı panel gerçekleşti. Panel öncesinde ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Üyesi İpek Hazal Önen tarafından dernek hakkında bilgiler verildi ve panel ile ilgili kısa tanıtım filminin gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik: ODTÜ öğrencilerinin mesleki yetkinliklerinin sağlanması konusunda yapılabileceklerden bahsetti. Panelin oturum başkanlığını ODTÜ öğretim görevlisi, aynı zamanda sanayici ve iş adamı olan Kazım Yalçınoğlu üstlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkan Danışmanı Şaban Taçyıldız, Malatyalı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş: Malatya’nın eğitim verileri ve burs olanakları hakkındaki konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konaklı, Malatya’nın eğitim verilerinden bahsederken Malatya ilinin derslik sayısı bakımından bir çok ile göre daha iyi durumda olduğunu belirtti. Ancak okuma oranın arttırılması gerektiğini vurguladı.  Üniversite öğrencilerine burs verilmesi ile ilgili çalışmaları yıllardır başarıyla sürdüren Malatya Eğitim Vakfının önceki dönem genel başkanlarından  Taçyıldız konuşmasında bursların üniversite öğrencileri için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Bugüne kadar öğrencilerin burs ihtiyacının giderilmesi konusundaki yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti. Ayrıca geçmişte Malatya Eğitim Vakfından burs almış ve şimdilerde önemli görevlerde bulunan kişilerin varlığından bahsederek, yapılan çalışmaların önemini vurguladı. Son dönemlerde çalışmalarını Malatyalı üniversite öğrencilerine burs verilmesi yönünde geliştiren Malatyalı İş Adamları Derneği’nin Başkanı  Akdaş ise dernek olarak geliştirmiş oldukları sistemin faydalarına değindi. Şu an on dokuz bin civarında Malatyalı Üniversite öğrencisinin lisans düzeyinde eğitim aldığını ve bunlardan yaklaşık on iki bin öğrencinin bursa ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Bursla ilgili çalışmaların tek bir elden yürütülmesi için önümüzdeki dönemlerde sorumluluğun Malatya Eğitim Vakfı ve Malatya Valiliğine devredileceğini, sözlerine ekledi. Oturum Başkanı Yalçınoğlu ise yıllardan beri kendisinin de üniversite öğrencilerine burs verdiğini ve bu anlamda Malatya  Eğitim Vakfı ve Malatyalı İş Adamları Derneği’nin ne kadar büyük sorumluluk altında olduğunu tahmin ettiğini dile getirdi. Panel’in sonlarına doğru soru-cevap kısmında söz alan Adalet Bakanlığı eski genel müdürlerinden, hakim Abuzer Duran ise konuşmasında ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’nin gerçekleştirmiş olduğu bu etkinliğin önemini vurguladı. Etkinlik, konuşmacı ve katılımcıların bire bir diyalog kurmalarını sağlayarak iyi niyet temennileriyle sonlandırıldı.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Şehir Plancısı Seydihan Çamur ve Mirya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yalçınoğlu’nun katkılarıyla gerçekleşen etkinlik için Sayın Çamur’a ve Sayın Yalçınoğlu’na desteklerinden ötürü, panelistlere ise katılımlarından ötürü teşekkür plaketleri takdim edildi.

Etkinliğe katılan Malatyalı bürokrat, siyasetçi, akademisyen, iş adamı, ilçe ve  belde dernek başkanları ile ODTÜ öğretim görevlilerine katılımlarından ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir