Panel: Dünden Bugüne Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Çevresel Faktörler

IMGP9686
ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak ÇALIK YEDAŞ ana sponsorluğunda 7 Mart 2012, Çarşamba akşamı ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Tesislerinde Sektör İncelemeleri: Enerji ve Çevre başlığı altında yürüttüğümüz çalışmaların ilk oturumunu  ”Dünden Bugüne Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Çevresel Faktörler” başlıklı panel ile gerçekleştirdik.

Panel öncesinde ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Üyesi İpek Hazal ÖNEN tarafından dernek hakkında bilgiler verildi ve panel ile ilgili kısa tanıtım filminin gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik: derneğin “Sektör İncelemeleri” başlıklı çalışmalarından bahsederek amaç ve beklentileri belirtti.

Panel ‘in açılış konuşması Eski Enerji Bakanı Sayın Hüsnü Doğan tarafından gerçekleştirildi. Ardından TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Sayın Mücahit Fındıklı, ve Enerji Bakanlığı Strateji Planlama Daire Başkanı Sayın Tuncay Belen enerji ekseninde konuşmalarını gerçekleştirdiler. Panel ’in ikinci yarısında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Cumali Kınacı ve Avrupa Doğa Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç ise çevresel faktörler ağırlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Panel ’in oturum başkanlığını Avrupa Doğa Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç üstlendi.

Konuşmacıların yanı sıra katılımcı olarak Enerji Bakanlığı, Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yrd. Erdal Çalıkoğlu, ODTÜ GÜNAM Başkanı Prof.Dr. Raşit Turan, ODTÜ Rüzgem Başkanı Yrd. Doç.Dr. Oğuz Uzol, TEDAŞ Eski Daire Başkanı Fuat Kutsal, çok sayıda ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni, bürokrat ve mühendislerle birlikte ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği yöneticileri ve üyeleri panelde yer aldılar.

Panelin sonunda dernek yöneticileri tarafından konuşmacılara “Sektör İncelemeleri: Enerji ve Çevre” başlıklı çalışmalara sağlamış oldukları katkılardan dolayı teşekkürlerini belirten birer plaket ve Malatya kayısı hediye paketi verildi.

Panel’in gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı ÇALIK-Yeşilırmak Dağıtım AŞ grubuna ve ÇALIK YEDAŞ Genel Müdürü Sayın Nurettin Türkoğluna teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca ELLEN projesi kapsamında çalışmalarımıza destek olan Ortadoğu Teknopark AŞ’ye teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir